Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска касиране на резултатите от местните избори в селата Галиче и Беден

Цветан Цветанов призова да се спре с конфронтацията след последните частични местни избори

Крум Зарков
Снимка: БГНЕС

"БСП за България" ще иска касиране на резултатите от местните избори в селата Галиче и Беден, където при проведените в неделя балотажи спечелиха представители на ГЕРБ. Нарушена е прозрачността на вота и с т.нар. "мобилна изборна секция", заявиха от БСП.

Депутатът от БСП Крум Зарков посочи срещу кого ще бъде сезирана прокуратурата:

"Ще пуснем сигнали и ще искаме проверки от прокуратурата срещу следните лица: срещу господин Ценко Чоков за упражняване на натиск от затвора. Срещу Стефан Терзийски – общинския председател на ГЕРБ и собственик на местната кабелна телевизия, който е регистрирал служителите си в Галиче предварително, за да повлияе нерегламентирано на резултата. Срещу Касъм Касъмов – общински председател на ДПС, който също, според сведенията, които имаме, е имал неправомерни деяния. Срещу кмета на Девин, затова че се е месил нерегламентирано в изборния процес, както и срещу онзи директор на военен завод – Георги Георгиев, който е упражнил влияние върху своите служители".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да се спре с конфронтацията след последните частични местни избори. По думите му, постоянните срещи по места, за да бъдат чути проблемите на хората, са гаранцията, че моделът "Ценко Чоков“ от Галиче няма да се повтаря:

"Искам да им кажа на колегите от БСП: "Дайте, след като приключват подобни частични избори, да обединим усилията си да помогнем на местните хора, да решим техните проблеми, а не да се занимаваме постоянно с някакво противопоставяне, което е грешно и за държавата, а преди всичко е грешно за самите жители и избиратели във всяко едно населено място".

За положението в село Беден, чуйте в репортажа на Румен Стоичков.


 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна