Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлий Павлов: ГЕРБ и БСП се състезават в театрални умения на местните избори по селата

Николай Фенерски: Управлението ни е картонено

Юлий Павлов
Снимка: БГНЕС

БСП и ГЕРБ се състезават в театрални умения при  изборите в села като Галиче и Беден, каза в предаването „Нещо повече“ Юлий Павлов – социолог от Центъра за анализи и маркетинг.

„Ако мога да бъда честен, това, която си мерят ГЕРБ и БСП при изборите в села като Галиче са театралните умения“, каза той и продължи: „Това, което наблюдаваме от доста време – сблъсъци в Народното събрание, всеки повод се използва, може да е някакво честване, може да е нещо друго, за да се покаже колко непримирими противници са ГЕРБ и БСП. И сега вече стигнахме до местни избори, включително до развеселяващи закани как ще стигнат едва ли не до Европейския съд в Страсбург за някакви си селски избори“.

Според Павлов от доста време, ако не веднага след изборите, то поне най-късно от есента на миналата година се установило това театрално статукво, в което ГЕРБ на практика няма опозиция или в най-добрия случай това е половината или малко повече от половината БСП.

„Всички останали политически сили са си в един много идиличен сговор и когато трябва, подкрепят ГЕРБ. Така че каква опозицията в този парламент? Е, за да се създаде впечатлението за сериозен политически живот, всяка политическа сила да защити в известен смисъл реномето си, да се оправдае пред избирателите, че прави всичко възможно, са всички тези театрални сблъсъци“, каза той.

Това, което става в Галиче, е бутафория, смята и писателят Николай Фенерски.

„Политиката в село Галиче е проекция на политиката в цялата ни страна, т. е. това е един умален модел. Това, което се случва на местно ниво, се случва навсякъде и на най-високо ниво. Аз не съм политолог, но съм напълно съгласен с политолога, че цялата тази история е една бутафория“, каза писателят.

„Ако си спомняте преди време бяха наслагали по шосетата на България едни картонени коли на КАТ. Та както бяха картонени катаджиите, в момента ни е картонено цялото управление. В парламента седят едни картони, а не депутати със собствена воля и всичко това е продължение на несвършващия филм „Мирен преход“, а то всъщност е мирен обир“, каза Николай Фенерски. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна