Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медиците от болницата в Ловеч получиха забавените заплати, затворено е още едно отделение

| обновено на 30.05.18 в 17:32
Снимка: Пламен Христов, БНР

Медиците от болницата в Ловеч получиха забавените им три заплати. Междувременно, заради липсата на персонал беше затворено още едно отделение в лечебното заведение, с което нефункциониращите вече са пет. Отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск.

Зам.-директорът на болницата д-р Румяна Нановска посочи, че няма да бъдат сключени договори със Здравната каса за отделенията по кардиология, урология, съдова хирургия и пневмология, които също са затворени - "защото няма персонал и апаратура".

И днес ловешките медици блокираха за 30 минути движението по една от основните улици в града:

"Ние искаме яснота, искаме лекарства, консумативи. Това, че ще преведат и трите заплати, нищо не значи".

Същевременно Министерството на здравеопазването съобщи, че са преведени забавените заплати на персонала в ловешката болница "Проф. д-р Параскев Стоянов" и във врачанската - "Христо Ботев".

Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за февруари, март и април, а колегите им във Враца - за март и април тази година.

Съгласно правителственото решение от 23 май средствата за заплатите - общо 2,223 милиона лева, са безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна