Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убиха нападател, ранил двама души във влак в Германия

Полицейски коли и линейка на гарата във Фленсбург, блокирана при пристигане на влака, в който мъж рани с нож двама души, преди да бъде убит от полицайка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската федерална полиция потвърди днес за атака с нож във влак, приближаващ се до централната гара в северния град Фленсбург късно вчера, съобщи Дойче веле.

Инцидентът приключил с един загинал – нападателят и двама ранени, съобщават местни медии.

Според „Билд“ нападателят влязъл в спор с пътник и го наръгал. Мъжът оцелял, но е със сериозни наранявания.

Полицайка във влака се изправила срещу въоръжения с нож мъж и също била ранена. Тя в крайна сметка стреляла срещу нападателя и го убила.

Инцидентът станал около 19 часа местно време вчера в междуградския влак, пътуващ от Хамбург през Кьолн за Фленсбург – град близо до границата с Дания. По време на атаката влакът бил на 20-ина километра от Фленсбург.

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви, че е „дълбоко обезпокоен“ от станалото. „Насилието не трябва да бъде толерирано при каквито и да било обстоятелства, независимо дали е срещу граждански лица или срещу полицаи“, заяви той.

Говорител на полицията заяви, че не разполага с данни атаката да е свързана с тероризма.

Инцидентът в Германия стана часове след като в Холандия полицията простреля сириец, размахващ брадва и опитал се да ги атакува. Както и ден след като в Белгия мъж атакува с нож две полицайки и ги уби с оръжието им, а след това и минувач, преди да бъде застрелян.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна