Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мини Арт фест" 2018 с акцент върху социалния цирк

Снимка: https://miniartfest.com/

Циркови трупи от Дания, Италия и Франция и български формации ще се включат в осмото издание на „Мини Арт Фест“. Те ще представят както съвременен цирк, така и социален цирк, който ще бъде основен фокус на събитието тази година. На 1 юни 30 деца от социални домове в „Надежда“ ще участват в шоуто, затова се казва социален цирк, обясни организаторът Гео Калев пред „Хоризонт“. Като съпътстваща проява на фестивала на 7 юни в Гьоте институт ще се състои международна пилотна конференция на тема "Методология на социалния цирк".

Представленията на открито са отворени за всеки, който желае да експериментира – да се научи да кара велосипед на една гума, да жонглира или да пробва въздушна акробатика. Програмата на фестивала включва работилници за циркови умения. Тя ще бъде ситуирана зад мостчето край Лятното кино НДК. Фойерверки и огнено шоу допълват палитрата от атракции.

Входът за фестивала е свободен. Очаква се семейна аудитория – деца, родители, баби и дядовци.

Програма ще има от десет сутринта до десет вечерта в продължение на три дни. И тази година на 3 юни ще бъде връчена наградата "Златната мравка".

Цялото интервю с Гео Калев чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!