Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Георгиев: От началото на годината е отнето незаконно придобито имущество за около 4 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Незаконно придобито имущество за около 4 милиона лева е отнето от началото на годината след влезли в сила съдебни решения. Това съобщи във Велико Търново Пламен Георгиев, председател на новата Антокорупционна комисия, който участва в заседанието на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията. 

Запорираните незаконно придобити имоти за първите пет месеца на годината са за десетки милиони. В съда са внесени искове за над 3 милиарда лева, посочи Пламен Георгиев. Той заяви, че продължават проверките за незаконно облагодетелстване на магистрати: 

"Това наистина е трудно – да събереш годни доказателства. Скоро очаквайте да има резултати и по тази линия във връзка с корупция на магистрати".

Георгиев не посочи по колко случая се работи. 

По повод влизането на държавни агенти под прикритие в частни фирми, които да следят за корупционни практики, председателят на Антикорупционната комисия коментира:

"Вариантът е наистина да имаш хора, които да ти дават информация отвътре. Ако в крайна сметка няма такива агенти, откъде ще се получава информация за корупция?"

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени