Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестите за Ловешката болница временно се прекратяват

Снимка: Пламен Христов, БНР

Работещите в Ловешката болница прекратяват временно протестите си от последните 6 седмици. Вчера те получиха от Министерството на здравеопазването обещания им безлихвен заем и заплатите си от февруари насам. 

От Здравната каса в Ловеч съобщиха, че част от запорите на болницата все още не са вдигнати и тя не е получила заработените през април пари по клиничните пътеки. Ловешките медици продължават да настояват за трайно решаване на проблема с тежкото финансово състояние на лечебното заведение:

"Имаме уверението, че ще се случат структурните промени. Заплатите са изплатени и болницата ще заработи в нормален ритъм".

"Не сме удовлетворени от това, че получихме заплати. Какво ще стане с болницата? Заплатата – добре. Държим на това да има лекари".

"Ние сме ги заработили тези заплати. Искаме да ни се плати, без да ги връщаме".

"Опитват се да ни закопаят още по-стремглаво. С това нищо не се променя. Хората още повече се обезверяват и виждат, че държавата не желае да направи нищо за оздравяване на болницата".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.