Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите с тежка загуба от Франция

Тодор Скримов
Снимка: БГНЕС

Волейболните национали на България отстъпиха пред състава на Франция с 0:3 гейма (21:25; 20:25; 23:25) в мач от турнира "Лига на нациите" и записаха седма загуба в надпреварата. Срещата се игра в Двореца на културата и спорта във Варна. Французите, които имат гарантирано място във финалната шестица като домакини, продължават да се представят много успешно досега в турнира.

Още при първото разиграване почивалият две седмици Тодор Скримов получи травма и бе заменен от Николай Пенчев. Играта бе равностойна в началото на първата част до 6:6, а след това националите ни отстъпваха с 6:8 при първото техническо прекъсване след атака на Жан Патри и пусната топка на разпределителя Бенжамен Тонюти. Николай Пенчев пусна над френската блокада и намали до 15:16 при втората техническа пауза. При 17:21 Пламен Константинов взе прекъсване, след което атака на Валентин Братоев бе блокирана и Франция стигна до геймбол при 20:24. Валенти Братоев отбеляза точка, но националите отстъпиха с 21:25 в първата част. Във втория гейм при 2:6 Пламен Константинов взе прекъсване. Розалин Пенчев замени Валентин Братоев и националите намалиха до 6:7 и отстъпваха с 6:8 при първата техническа пауза. Битката продължи да се води точка за точка и България успя да поведе в резултата с 11:10, но за кратко. След успешни атаки на Бартелеми Шинениези и на Жулиен Линеел французите поведоха с 16:13 при второто техническо прекъсване и не изпуснаха инициативата до края на гейма, печелейки го с 25:20 след двойна блокада при атака на Николай Пенчев.

Треньорът на французите Лоран Тили направи няколко промени в състава за третия гейм. Антоан Бризар замени Бенжамен Тонюти, а в игра се появи и Тибо Росар и Жонас Ажение. Красимир Георгиев се появи в тима на България. Двата отбора играха изключително равностойно и Франция водеше само с 8:7 при първата техническа пауза. Французите дръпнаха с 13:10, но българите изравниха за 15:15. Отборът на Франция стигна до мачбол при 24:23 в своя полза и след атака на Жан Патри стигна до крайния успех с 25:23.

Българските национали, които са с актив от 3 успеха и 7 поражения, имат нужда да запишат поне една победа във Варна, за да са по-спокойни за оставането си в "Лига на нациите" и догодина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна