Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Русекова за големия оперен концерт в памет на доц. Констанца Вачкова

Снимка: operasofia.bg

На 29 юни 2018 г. в Софийската опера ще се състои голям оперен концерт в памет на доц. Констанца Вачкова. В интервю за предаването "Хоризонт за вас" Гергана Русекова, солист от Националната опера, разказа:

"Посвещаваме концерта на доц. Констанца Вачкова, която си отиде този март. Тя е дългогодишен преподавател на Музикалната академия и е създала страшно много оперни звезди. Професията на вокалния педагог е от тези, които остават в сянка, но можете да я познавате чрез тенора Камен Чанев или Цветелина Василева и много други нейни ученици, които странстват по цял свят".

В концерта ще вземе участие Владимир Галузин, един от най-големите тенори в днешно време. За него Русекова поясни:

"Той беше личен приятел на доц. Вачкова и по тази причина ще участва. Всъщност по негова идея ще се състои този концерт. Галузин е един глас, който е като цунами, който обгръща всичко и не можеш да останеш безразличен, голям талант, който за пръв път ще бъде на софийска сцена".

В концерта ще участват още: Наталия Тимченко, Антония Раднева, Диман Панчев от Бургаската опера, Свилен Николов от Варненската опера, Галина Стоянова, сопраното Валя Христова и Гергана Русекова.

Цялото интервю с Гергана Русекова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна