Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия и Колумбия в битка за последното място на четвъртфиналите

Хари Кейн е големият коз на Англия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Англия и Колумбия ще се изправят един срещу друг утре вечер, за да определят последния четвъртфиналист на Световното първенство по футбол в Русия.

Англичаните преследват първо класиране сред най-добрите осем в света от 12 години насам, докато южноамериканският тим ще се опита да повтори силното си представяне от Мондиала в Бразилия преди четири години, когато бе отстранен от домакините именно на четвъртфинал.

Единственият мач между двата тима на Световно първенство до този момент завършва с победа за Англия с 2:0 в груповата фаза на шампионата през 1998 година, като „трите лъва“ записват победа с 3:2 и в приятелски мач през 2005 година.

Англичаните могат да разчитат на своя голмайстор Хари Кейн, който отбеляза пет гола в първите си два мача, след което получи почивка срещу Белгия. За Колумбия големият въпрос е дали голмайсторът от Мондиал 2014 Хамес Родригес ще бъде готов да започне двубоя, след като напусна принудително терена по време на победата над Сенегал. Хамес е измъчван от контузия от самото начало на първенството и изглежда по-вероятно да остане на резервната скамейка, поне в началото на срещата.

"Предстои ни много труден мач. Ние имаме голям респект към Колумбия, а знаем, че ще се радват и на голяма подкрепа от трибуните. Но ние сме уверени в нашите сили. За Англия това е най-важният мач в последното десетилетие и настроението в отбора е отлично. Искаме да напишем ярка страница в историята на английския футбол. Всички казват, че разчитаме изцяло на Хари Кейн, но това не е вярно и всеки в отбора има своето важно място. Дори и мачът да стигне до дузпи, ние сме готови за такова развитие", заяви снощи селекционерът Гарет Саутгейт.

Двубоят между Англия и Колумбия започва в 21:00 часа българско време на стадион „Спартак“ в Москва.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна