Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктория Томова: Да играя срещу Серина беше една от мечтите ми

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„От начало ми беше доста напрегнато. Опитвах се да не мисля толкова, че съм на централния корт на най-хубавия турнир в света за мен. Радвам се, че все пак успях да взема толкова гейма, както се казва, защото все пак това е най-добрата тенисистка в света“, това заяви Виктория Томова след загубата от Серина Уилямс във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис в интервю пред Никола Шентов – пратеник на в-к „Меридиан мач“ в Лондон, специално предоставено и за предаването „На финала".

„Топката идваше страшно бързо, дори не очаквах чак такава скорост. Сервизите  и бяха перфектни, хем с такава сила, хем много добре насочени. Мисля, че можех да играя доста по-добре. Имаше няколко момента в които направих добри точки. Много хора ме подкрепиха. Бях много учудена, че повече за мен викаха. Това беше много радостно. Мисля, че като за първи мач на такава сцена не беше чак толкова лошо“, допълни Томова.

„Тя се държа много добре. Каза: поздравления, игра много добре. Аз разбира се и казах, че е една от мечтите ми да играя с нея и то на централния корт на „Уимбъдън“. Много хора могат да си мечтаят за това., завърши първата ни ракета.

Следващият турнир в който ще участва Виктория Томова е този в Будапеща, където има да защитава полуфинал. След това е заявена за турнирите в Москва и в Будапеща.

Цялото интервю на Никола Шентов с Виктория Томова можете за чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени