Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес село Оризаре ще отбележи Празника на хляба

Снимка: Красимир Каменов

Празник на хляба ще се проведе, за 9-та поредна година, в несебърското село Оризаре. 25 индивидуални участници и фирми ще се включат в кулинарната изложба. Празникът започва с фолклорна програма в 18:30 на площада пред кметството.

Привествия, кулинарно изложение с дегустация и музикални изпълнения на открито, които ще завършат с голямо българско хоро вкючва празничната програма, каза секретарят на читалището Димитринка Георгиева:
"Известно като житницата на общината, село Оризаре и тази година ще посрещне гости от близо и далеч на 7 юли, когато ще се отдаде почит и уважение към насъщния. На едно място ще се съберат майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора и участници от други съставни селища на общината. Те представят питки, баници, кексове - всичко, което се прави от брашно".

Село Оризаре се намира в подножието на Стара планина. Селището е познато с плодородието, чернозема и трудолюбието на местните хора. А какво мислят те за празника на хляба - чуйте в репортажа на кореспондента ни Даниела Костадинова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени