Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сън в лятна нощ" - изненадваща и провокативна на сцената в Търговище

Премиерата на "Сън в лятна нощ" от Уилям Шекспир под режисурата на Надя Асенова бе последният спектакъл за този сезон на Драматичния театър в Търговище. Интригуващата версия на прочутата класика бе посрещната с бурни аплодисменти. На сцената богове-гиганти, летящ елф и вълшебно биле забъркват любовни каши под магическия взор на Луната. Оберон (Божидар Попчев) и Титания (Славяна Любомирова) се движат като същества от легендите върху кокили, а елфът Пък лети на сцената и плува с Луната (в ролята е преподавателят и специалист по сценичен бой и пластика в НАТФИЗ Камен Иванов). Доайенът Любомир Фърков играе ролята на Княза, който във версията на Надя Асенова се превръща в любовния блян на Титания - магарето.

Божидар Попчев е познат на публиката от многобройните си роли си в десетки представления, а Славяна Любомирова има номинация „Аскеер” за ролята си в „Гераците” на проф. Илия Добрев.

„Сън в лятна нощ” е поредният успешен проект на Надя Асенова, която е известна на публиката в цялата страна и със спектаклите „Аладин”, „Грозното пате”, в Музикалния театър „Deteктив” с Добрин Векилов-Дони и Иван Радоев, „Тайната на един Дон Жуан” с Албена Павлова и Михаил Билалов.


Очаква се с началото на новия театрален сезон тази есен спектакълът да бъде представен и пред публиката в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна