Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски постове на Шипка и на Прохода на републиката ще проверяват за заразени животни

| обновено на 17.07.18 в 13:13
Проходът "Шипка"

От днес, 17 юли, на двата прохода в област Стара Загора – Шипка и Прохода на републиката, има осигурени постоянни полицейски постове. Те ще извършват проверки, за да не се допусне превозването на потенциално опасни или заразени животни от Южна към Северна България. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация. 

Решението за поставяне на постовете на двата прохода на територията на областта е съгласувано с областния управител и Областната дирекция на МВР, съобщи директорът на Агенцията по безопасност на храните в Стара Загора д-р Дамян Миков: "Това е с цел превантивно да защитим и да предотвратим възможността от нелегално преминаване на хора, търгуващи незаконно с животни от засегнатите области, така наречените "джамбази" да се възползват от ситуацията, за да вземат тези евтини животни и незнайно къде да ги прекарат. Това е мярка, която мисля, че ще има резултат".

В петък, 20-и юли, е свикано заседание на Областната епизоотична комисия в Стара Загора, на което се очаква да бъдат обсъдени и предприети и други превантивни мерки за недопускане на разпространението на заболявания сред животните в областта.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени