Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льов научил от медиите за решението на Йозил

Йоаким Льов бил изненадан от решението на Йозил
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Германия Йоахим Льов е научил от медиите за решението на полузащитника Месут Йозил да приключи кариерата си в Бундестима. Това съобщи “Билд“, като се позова на съветника на Льов Харун Арслан.

В неделя Йозил оповести решението си в Туитър и се обоснова с проявите на расизъм срещу него от страна на запалянковците и германските политици.

"Не бяхме уведомени за това предварително", каза Арслан, който работи с Льов вече много години и на практика съдейства на треньора да сключва договорите си с немския футболен съюз.

През месец май президентът на Турция Реджеп Ердоган бе на работна визита във Великобритания и в Лондон се срещна с Йозил и Илкай Гюндоган. И двамата футболисти са от турски произход, но са родени и израснали в Германия. По-късно президентът на федерацията на Германия Райнхард Гриндел критикува Йозил и Гюндоган за това, че позираха за снимки с Ердоган и му подариха фланелки по време на срещата.

Йозил бе член на Бундестима от 2009 г. и стана световен шампион с него през 2014 г. Общо изигра 92 мача и вкара 23 гола с националната фланелка. На Мондиал 2018 взе участие в две срещи и бе критикуван за представянето си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!