Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в община Тетевен

| обновено на 30.07.18 в 18:39
Снимка: БГНЕС

Бедственото положение в община Тетевен беше отменено тази сутрин. До обявяването му се стигна заради щетите от наводненията миналата седмица, най-сериозно засегнали селата Глогово и Градежница.

По първоначални оценки пораженията върху къщи и инфраструктура са на стойност над 6 милиона лева.

Наводненията доведоха и до човешка жертва, след като 36-годишен човек беше отнесен от приливна вълна в близост до Тетевен.

Сред изтъкнатите вероятни причини за бедствието е огромната незаконна сеч в региона.

Ситуацията в региона обаче по обед отново се влоши заради падналия проливен дъжд. Има наводнени пътища.

Кметът на общината Мадлена Бояджиева заяви: "Има сигнали за няколко наводнени къщи. Една жена, която е имала нужда от медицинска помощ, пожарникарите са я закарали до болницата. Пострадали и бедстващи хора няма. Имало е два закъсали автомобила, които са изтеглени от пожарната. Няма откъснати населени места. Нямам данни да има населени места без ток и вода. Нивото на реките се покачва. Не мога да кажа и да преценя, дали има опасност от наводнение. При тази ситуация има. С пожарната и с МВР сме в непрекъснат контакт, следят нивата на реките. Приоритетно е да няма бедстващи хора и опасност за човешки живот."

Вече е възстановено движението по пътя Гложене-Тетевен-Рибарица и Тетевен-Черни Вит, които бяха затворени за часове заради наводнени участъци.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна