Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ и „Черно море“ си разделиха по 1 точка

Снимка: levski.bg

Отборите на „Левски“ и „Черно море“ завършиха наравно 2:2 в последна среща от 2-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

И в този двубой „сините“ бяха водени от временния наставник Тодор Симов, а срещата бе изгледана на живо от новия треньор на тима Славиша Стоянович, който подписа договор за две години непосредствено преди двубоя. Гостите успяха да поведат в резултата в 22-та минута чрез попадението на Георги Илиев.

След почивката домакините потърсиха обрат и стигнаха до изравнителен гол в 60-та минута, когато Станислав Костов бе изведен сам срещу Благой Макенджиев и не сбърка за 1:1 „Сините“ бяха неприятно изненадани отново в 88-та минута, когато нападателят на варненци Георги Божилов се разписа с глава. Домакините възстановиха равенството 2:2, след като се възползваха от груба грешка в защитата на гостите чрез попадението на Давиде Мариани.

Илиан Илиев (старши треньор на „Черно море“): "Не искам да тръгвам от там защо допуснахме гол в последната минута. Всички видяхме, че имаше фаул. Трябва да поздравя футболистите ми за всичко, което направихме. През второто полувреме грешахме с подаванията. С тези непредизвикани грешки вкарахме Левски в нашето поле.Този съдия оказа влияние и при плейофът за място в Лига Европа. Сега пак става главно действащо лице. Видя се, че има настроение и в двата отбора, и нямаше нужда той да го разваля. Няма как да не съм доволен от спечелената точка. Все пак гостувахме на Левски. Трудно се играе на "Герена" и всеки футболист дава максимума от себе си. Трябваше да задържим повече топката, за да се поздравим с успех". 

Тодор Симов (старши треньор на „Левски“): "Като цяло, като играеш само едно полувреме няма как да спечелиш мач. През първото полувреме играхме много бавно. Допуснахме груба грешка в защита. Имахме положения, който не успяхме да реализираме. Не сме искали да изненадаме Черно море с удари отдалеч. Имаме добри изпълнителни за това и се опитахме. През второто полувреме казах на футболистите, че имат потенциал да обърнат мача. Тръгнахме в атака, но накрая не ни достигнаха сили. Ръководството ще прецени дали ще остана в Левски. Аз съм левскар и в края на срещата, когато търсехме победен гол ме бе страх да не стане обратното".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна