Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Марков: Такъв успех не сме имали от времето на Йордан Йовчев и Еди Пенев

Снимка: Личен архив

„Финалист на европейско първенство не сме имали от времето на Йордан Йовчев и на Еди Пенев. Радвам се, че устиска детето“, така личният треньор на Димитър Димитров – Александър Марков коментира специално за предаването "На финала"  страхотния успех, който постигна неговия възпитаник в спортната гимнастика. Състезателят от Благоевград се класира за финала на прескок на европейското първенство в Глазгоу (Шотландия), като попадна сред осемте най-добри с шеста по сила оценка.

„Изпълни старите прескоци. Новият с две напред не се получи добре и беше 50:50. Много падаше и ако бяхме рискували, може би нямаше да попадне във финала. За това избрахме по-сигурното – да скочи максимално точно и добре, без да излиза от линиите“, допълни Марков.

Представянето на Димитър на земя личният му треньор коментира така:

„Там също имаше възможност да попадне във финала, може би с шести или с пети резултат. Той не направи третата серия цяла. Не направи цялата трудност ,а и излезе от квадрата с единия крак за което го наказаха. Мога да кажа, че на земя той беше много по-подготвен, но не издържа психически. Искам да благодаря на всички треньори, които помогнаха за този успех. В последните две години на големи състезания са го извеждали и Милко Танкушев, Краси и Иван Танкушев. Сега трябва да се мобилизира, да бъде точен, прецизен и много концентриран“, допълни бившият ни национал.

Александър Марков за първи път ще бъде гост- коментатор в БНТ по време на финалите на европейското първенство:

„ За първи път ми се случва да съм коментатор и то на такъв голям форум. Да имаме финалист на уред, аз да съм му личен треньор, а на всичкото отгоре да го коментирам на живо по БНТ – на седмото небе съм, просто се чувствам невероятно добре“, завърши Марков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна