Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Президентът Радев се заявява като политически опонент

Цветан Цветанов отново критикува президента Радев
Снимка: ПП ГЕРБ

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов упрекна президента Румен Радев, че с последните си изказвания не се държи като държавен глава, а като политически опонент. В Горна Оряховица, където присъства на отриването на ремонтирания път между железничарския град през Арбанаси до Велико Търново, Цветанов призова за надпартийна работа. Трябва да се прави разлика между политически пристрастия и политическа работа, посочи Цветан Цветанов и допълни:

"Президентът на БСП г-н Радев вече се показа, че той се заявява като политически опонент, а не като държавен глава, който трябва да бъде обединител на нацията. Това е човек, който с неговия си военен манталитет иска да покаже, че не зачита правовия ред в държавата".

По повод изказването на президента Румен Радев преди няколко дни във Варна, че трябва да бъде направена смяна на държавни служители на ръководни постове, Цветан Цветанов заяви:

"Искам да му кажа на г-н Радев, че ако смята да въвежда военно положение, той е в правото си и сигурно да го направи, но мога да му кажа, че има демократичен ред, има правов ред и всяко едно уволнение минава през съответните процедури".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени