Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Своге се събраха на протест на пътния участък, където стана тежката автобусна катастрофа

В Своге се проведе протест на мястото на катастрофата с автобуса
Снимка: БГНЕС

Десетки жители на Своге и околните села се събраха на протест на мястото, където в събота стана тежката катастрофа. Хората настояха за спешни мерки от страна на държавата за обезопасяване на опасния пътен участък и за наказания за виновните за трагедията.

Предвождани от двама свещеници протестиращите изминаха пеша повече от един километър до мястото на катастрофата, където положиха венци и цветя и запалиха свещи в памет на жертвите на тежката катастрофа. На пътя йеромонах Рафаил отслужи молитва за избавяне от всяко зло и се обърна към присъстващите с призив:

"Да се смирим дотам, че да потърсим в себе си вината, че допуснахме нещата да стигнат дотук, но оттам нататък нашето смирение трябва да премине в гняв, в нетърпимост. Нетърпимост към това престъпно корумпирано управление, корупцията във всяка нейна форма."

Протестиращите настояха за оставки на всички нива и за наказания на виновните за трагедията:

"Хората подкрепиха шофьора. Те са пътували с този човек. Но, така е най-угодно на всички, просто винаги трябва някой да поеме вината. Трябваше да има оставки, оставки, оставки на всякакво ниво" -заявиха протестиращи.

Протестът се охраняваше от полицейски екипи. Хората са категорични, че в четвъртък отново ще бъдат на същото място и ще идват всяка вечер, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Днес министър Нанков обеща, че ще започнат спешни ремонти на пътния участък. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна