Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За осма поредна година "Фортисимо Фест" обещава незабравимо преживяване

Хари Ешкенази
Снимка: БГНЕС

За осма поредна година, фестивалът за класическа и фолклорна музика на открито "Фортисимо Фест" обещава незабравимо преживяване. Този септември турнето ще преминава през Разград, Враца и София със звездното участие на Софийска филхармония, Разградска филхармония, Дони, Светлин Русев, Михаела Филева, Славин Славчев, Георги Андреев, хор “Космически гласове” на Ваня Монева, братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Публиката в Разград, Враца и София ще чуе българска класическа музика, български фолклор, музика от златни български филми и естрада под диригентската палка на маестро Максим Ешкенази.

Трите изключителни концерта на открито ще съберат отново любителите на голямата българска музика от последните 100 години.

• 12.09 - Разград, площад "Ларго"
• 14.09 - Враца, пред спортен комплекс "Христо Ботев"
• 16.09 - София, пред Народен театър "Иван Вазов"

Програмата на концертите ще бъде разделена на три части. Истински спектакли, те ще започват с класически български произведения за оркестър. Водещите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов неусетно ще пренасят публиката през фолклорните мотиви на Георги Андреев и Ваня Монева, а за финал ще звучи незабравима музика от култови български филми и българска естрада.

Тази година освен българска филмова музика в програмата на “Фортисимо Фест” ще присъства и българска естрада. По традиция фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Хари Ешкенази обясни:

„Програмата е изцяло българска и се дели на три части. Първата част винаги е класическа, след това е фолклор и накрая, във Враца и Разград, имаме музика от най-хубавите български филми, а в София тази година сме подготвили най-хубавите български естрадни песни, а накрая ще завършим с химна“.

Цялото интервю с Хари Ешкенази чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна