Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият директор на Драматичния театър в Ловеч връща публиката в салона

Драматичният театър в Ловеч от години е в лошо финансово състояние. От месец насам обаче театърът има нов директор, след като Биляна Петрова спечели конкурса за поста. Тя започва работа с нови идеи за решаване на проблемите на културната институция, както и с план – да върне публиката в залата и да предизвика интереса на учениците към постановките. От този месец възрастните ще гледат представления срещу билет от 1 лев.

Пред „Хоризонт“ Петрова съобщи какво е състоянието на театъра:

„Заварвам едно лошо финансово състояние, около 300 хил. лв. - стряскащо е. Минусът идва от липсата на достатъчно продукция в оборот. Всеки месец театърът започва един вид от 0 и до края на месеца трябва да докаже, че произвежда нещо, а именно спектакли и че те събират публика. Надявам се, че час по-скоро ще можем да предизвикаме ловешката публика“.

Биляна Петрова посочи какво е предприела, за да върне публиката в салона: „Предвиждаме спектакли за петък вечер и детски представления. Надявам се в по-късните часове да привлечем семейството – възрастен плюс дете. „Да заведем баба и дядо на театър“ – това е надсловът за наличните спектакли. Бихме искали и социални спектакли, да представим всичко, което до този момент е гледано, ще го предложим срещу билет от 1 лв. на пенсионерите. Баба и дядо на театър е за детските спектакли на трупата, които вече са гледани – за баба ще струва 1 лв., а внучето влиза безплатно“.

Жителите на Ловеч са доволни от промоционалните цени на постановките.

Какво още предвижда новият директор на ловешкия драматичен театър, чуйте от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени