Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките направиха първа тренировка в Япония, уговориха 3 контроли

Волейболистките по време на тренировката.
Снимка: БФВ

Националките ни по волейбол направиха първа тренировка на японска земя, където водят последните дни от подготовката си за Световното първенство.

Отборът на селекционера Иван Петков е в град Окаяма, където ще има общо три контролни срещи. Две от тях ще бъдат с тима на Доминиканска република, който също е тук на лагер. Двата отбора вече се засякоха в залата на местния женски волейболен клуб, като тренираха за кратко по едно и също време, но на различни игрища, разделени само от висока мрежа. Третият двубойe с местния „Окаяма Сийгълс“.

По-рано през деня днес нашите волейболистки имаха и занимание във фитнеса, като ползват този на стадиона на местния футболен отбор.

Националките ще играят на Световното първенство в група „В“ в Сапоро, където съпернички на нашите ще бъдат последователно отборите на Италия (29 септември), Куба (30 септември), Турция (2 октомври), Китай (3 октомври) и Канада (4 октомври). Българското национално радио ще има пратеник на шампионата.

За следващата фаза се класират първите 4 отбора в четирите предварителни групи, които след това сформират 2 групи по 8 тима.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени