Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу "безчинствата" на столичния кмет ще се проведе пред сградата на СО

Снимка: Божидар Янев, БНР

Протест срещу „безчинствата“ на столичния кмет, организиран в социалните мрежи, ще се проведе в 12.00 часа пред сградата на общината. Един от организаторите - Георги Илиев сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“, че ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ и около църквата „Свети Седмочисленици“ са само „последните капки, от които прелива казанът с очевидно несвършване на работа“.

„Проблемът с некачествените ремонти и неясните обществени поръчки не е от сега. Той просто бележи цялото управление на ГЕРБ в София“.

Според Илиев ремонтът ще приключи „с грандиозни фанфари точно преди местните избори“ догодина:

„Аз не виждам друга причина да стои окупирана София вече 6 месеца. Нека да ви дам и друг пример - спомняте си какво се случи на „Патриарх Евтимий“. Там имаше прекрасни кестени, които ги отрязаха, за да направят нещо, което според мен можеше да бъде направено, без да ги режат. Засадиха нови на тяхно място, които вече ги няма, защото са изсъхнали. Да си спомним и за 17-те милиона, хвърлени пред Националния дворец на културата, и след това същите тези плочи започнаха да приличат на ремонт на ремонта“.

Георги Илиев е категоричен, че става въпрос за „защитаване на най-елементарен обществен интерес“:

„Държа хората да осъзнаят, че това управление в момента вече до такава степен се чувства непоклатимо след 12-13 години, че си позволяват да правят такива неща и да получаваме обяснения, че на тях така им харесвало и затова щяло да бъде така. Чакайте малко, става въпрос за моите данъци и става въпрос за моя град“.

Интервюто с Георги Илиев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна