Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж е проявил агресия към персонала на болница в Русе

Снимка: Радио Шумен

Млад мъж в явно нетрезво състояние тази нощ е проявил агресия към персонала на Спешно приемно отделение на болница "Канев" в Русе.

След като е отказал лечение, е напуснал болницата, като е разбил с крак входната врата на отделението.

Млад мъж в явно нетрезво състояние тази нощ е проявил агресия към персонала на Спешно приемно отделение на болница "Канев" в Русе и след като е отказал лечение, е напуснал болницата като е разбил с крак входната врата на отделението.

 Инцидентът е станал в ранните часове на днешния ден, когато в Спешно приемно отделение на Университетска болница "Канев" пристига млад мъж в нетрезво състояние, но с дълбока ортопедична травма на ръката. След като медицинският екип е започнал да обработва раната, му е било обяснено, че хирургическата намеса е неизбежна поради срязаното му сухожилие. Това обаче можело да стане едва след като изтрезнее. Мъжът се ядосал, държал се е агресивно към медиците и с ритници е разбил вратата на отделението и е напуснал болницата. 

“Въпросът не е в счупения инвентар, той ще се оправи, искам хората да разберат какво огромно усилие коства на тия хора с бели престилки да, след такъв инцидент да се концентрират и да си вършат по-нататък работата, защото тук решаваме човешки съдби“, това каза началникът на Спешното отделение д-р Юрий Йовков, който още тази нощ е потърсил съдействие от полицията за установяване и залавяне на агресивния пациент. Според лекарите травмата му е толкова сериозна, че единственото място, където може да получи хирургическа помощ, е същата болница.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени