Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Идакиев като главен герой

Симеон Идакиев на островите Галапагос
Снимка: личен архив

Едва ли е нужно да представям Симеон Идакиев – дългогодишен журналист и пътешественик, автор на много филми и радиопредавания, на няколко книги и въобще – човек, който не обича да стои на едно място. В началото на този месец Симеон Идакиев отбеляза и два юбилея - 50 години „Атлас“ и 50 години журналистическа дейност.

А юбилеите винаги са повод и за радост, и за равносметка – със Симеон Идакиев говорим за журналистиката и за това как се променя света. Но също и за новата му книга „Омагьосаните острови“, която ни предлага историите от едно наистина дълго пътуване – което започва от Галапагос до Санторини, от Куба до Венеция. И което е продължило поне 30 години.

„Винаги съм обичал да посещавам острови. Сигурно защото очаквам да открия там нещо загадъчно – нещо, което не съществува другаде. Усещането е ирационално, но понякога се оказва именно така. Късчета земя, заобиколени от вода; отделени от останалата суша, те сякаш са на друга планета. Всеки остров е един отделен свят, който често се оказва доста различен от държавата, на която принадлежи“, пише Симеон Идакиев в „Омагьосаните острови“.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени