Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители на деца с увреждания блокираха центъра на София

| обновено на 22.10.18 в 21:01
Снимка: БГНЕС

Родители на деца с увреждания и солидарни с тях граждани от София, Пловдив и други градове се заканиха да продължат протестите си срещу вицепремиера Валери Симеонов, докато не чуят, че е подал оставка.

Привърженици на инициативата „Системата ни убива“, които се събраха тази вечер под сградата на Министерския съвет, блокираха за повече от час трафика по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“.

Повече от 100 майки на деца с увреждания и хора, които подкрепят исканията им, демонстрираха пред сградата на Областна администрация в Стара Загора, провокирани от думите на Симеонов, който ги нарече миналата седмица „кресливи жени, които спекулират с уж болните си деца“.

„Целта ни не е да падне правителството. Навън ще сме докато Симеонов се откаже от вицепремиерския пост“, казаха участници на протеста в Пловдив. (Чуйте звуковия файл.)

„Не искаме да живеем в държава, чиято стабилност се крепи на човек като Валери Симеонов“, казаха майките в София. Те отхвърлиха всякакво сътрудничество с политически партии.

Самият вицепремиер потвърди днес, че стои зад думите си.

„Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли – не боли, това е истината“, каза Валери Симеонов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!