Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеонов не смята, че стабилността на правителството зависи от оставката му

| обновено на 23.10.18 в 15:46
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че стабилността на правителството не зависи от евентуална негова оставка. Той каза това преди насрочената за днес лидерска среща на коалицията "Обединени патриоти", свикана, след като от партия "Атака" поискаха оставката му. Симеонов даде да се разбере, че не се притеснява от искането:

"Аз не виждам да има конфликт на днешния коалиционен съвет към този момент. Като излезем към 16.00 часа, ще ви кажа дали има конфликт, или не. Представете си едни благоразположени колеги, усмивки, почерпки и т.н. и това е било. Това, което ви казах вчера, нищо повече не мога да добавя. При наличие на решение на коалиция "Обединени патриоти" да издигне мене като вицепремиер, трябва да има съответното решение, че ме оттегля", каза Симеонов.

Валери Симеонов призова да не бъде провеждана планираната за утре демонстрация в негова подкрепа. Вчерашният протест на майките на деца с увреждания пред сградата на Министерския съвет вицепремиерът определи като "тюрлюгювеч". Поводът за днешния брифинг, свикан от Симеонов в сградата на правителството, беше организиран в негова защита контрапротест, насрочен за утре пред сградата на МС. Той благодари на организаторите, сред които са търговците и превозвачите на горива, сдружението на производителите на ракия, както и други бизнес асоциации, но ги призова да не използват уличния натиск и да блокират столични булеварди, защото това са средства, които не приема.

Вицепремиерът е уверен в това, което върши, остава да стои зад думите, които е изрекъл. Той каза, че не е изненадан от това, че лидерът на парламентарната група на патриотите Волен Сидеров му е поискал оставка и поясни, че не е водил разговори нито с премиера, нито с коалиционните си партньори. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени