Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индия не дава визи на боксьорките ни за световното

Индия не дава визи на боксьорките за световното
Снимка: Антони Йорданов

Неочакван проблем изникна за делегацията ни, която се готви да замине на световното първенство по бокс за жени в Индия, което започва на 15 ноември. От исканите 13 визи домакините са дали разрешение за влизане в страната само на две състезателки. Заявленията и отказите са били направени по електронен път, каквато е практиката на големи първенства за целия свят. Надеждата е утре от посолството на Индия у нас да разрешат въпроса и целият ни национален отбор да отпътува в събота.

България ще бъде представена от 6 състезателки, това са Севда Асенова в кат. до 48 кг, Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова (54), Станимира Петрова (57), Деница Елисеева (60) и Мелис Йонузова (64).

Чуйте първо генералния секретар на боксовата ни федерация Светослав Сапунджиев:

За подготовката на отбора информира треньорът Фикрет Ереджебов, който ще има двама помощници - Петър Лесов и Младен Сталев:

А сега чуйте първо световната шампионка от първенството в Корея през 2014 г. Станимира Петрова, а после и носителката на две европейски титли от тази година при жените и при 22-годишните Мелис Йонузова:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!