Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уейн Рууни ще изиграе последния си мач за Англия

Уейн Рууни се сбогува с националния отбор на 15 ноември.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на "Ди Си Юнайтед" Уейн Рууни ще изиграе прощален мач с националния отбор на Англия в контролната среща със САЩ на 15 ноември, потвърди днес селекционерът на тима Гарет Саутгейт при обявяването на своите избраници за предстоящите мачове. Рууни обаче няма да бъде част от състава за решаващия двубой от Лигата на нациите с Хърватия на "Уембли" на 18 ноември.

33-годишният нападател ще изиграе 120-ата си среща за националния отбор на "Уембли". Приходите от срещата ще отидат за фондацията на Рууни, съобщи Би Би Си.

Първа повиквателна за "Трите лъва" получи нападателят на "Борнемут" Калъм Уилсън, който се представя силно от началото на сезона във Висшата лига, като вече има шест гола във всички турнири на сметката си. Рубен Лофтъс-Чийк, Люис Дънк и Майкъл Кийн също попадат в състава на Англия, но крилото на "Лестър" Сити Джеймс Мадисън отпада заради контузия, а Адам Лалана също не е в списъка на Саутгейт.

Англия ще чака с нетърпение двубоя между Хърватия и Испания в Загреб през седмицата, като победа на световните вицешампиони или равенство ще означава, че четвъртите в света ще могат да спечелят своята група в Лигата на нациите и да се класира за финалите на турнира следващия юни при победа над Хърватия у дома.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!