Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР спечели наградата "Национална медия" на фондация "Глобални библиотеки" - България

| обновено на 09.11.18 в 10:19
Антон Митов – директор на дирекция „Архивен фонд“ на БНР, получи наградата на церемония в София в четвъртък вечерта.
Снимка: Ани Петрова

БНР спечели наградата в категория "Национална медия" на Вторите годишни награди на фондация "Глобални библиотеки" - България. Медията беше отличена заради това, че отразява системно дейността на библиотеките у нас и ги представя в техния съвременен облик.

Наградите са част от националния форум "България днес и цифровата трансформация", който се провежда днес и утре в София под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел. БНР е медиен партньор.

Победителите в общо 4 категории - "Национална медия", "Регионална медия", "Спомоществовател" и "Публична институция", бяха определени от 5-членно жури с председател медийният експерт Георги Лозанов.

Директорът на Архивния фонд на БНР Антон Митов прие наградата.

"Според мен това е доста престижно нещо. Още повече е заслуга на нашата работа. Да не казвам, че преди време открихме сайт на Архивния фонд, което, всъщност, е това - глобална библиотека. Т.е. ние не я имаме само на хартия, само библиотека, каквато имаме, ами библиотека на звука - archives.bnr.bg. Това е доста сериозна работа, да се организира, да се подреди и да се рови в архивите на Националното радио, които, според историческите представи, са много млади", каза директорът на Архивния фонд на БНР Антон Митов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени