Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И „Монтана“ със загуба на баскетбол

Снимка: Любо Андреев

Българският шампион „Монтана“ загуби като гост от „Цървена звезда“ (Белград) с 67:77 точки в среща от редовния сезон на Адриатическата лига по баскетбол за жени. За сръбския тим това е четвърта поредна победа от началото на сезона. Отборът е лидер в класирането заедно с „Цинкарна Целе“ (Словения), който също има четири успеха. „Монтана“ пък допусна трето поражение в пет мача от турнира.

„Цървена звезда“ и българският тим изиграха равностоен мач, който се реши в последните три минути. На почивката имаше равенство, а играта продължи оспорвано до края. Четири минути преди сирената резултатът отново бе равен - 63:63. След това обаче домакините направиха серия от 14:4 т., с която решиха мача.

За „Монтана“ Христина Иванова завърши с 26 точки и 6 борби, а Тейлър Манюъл добави 18 точки и 9 борби. За „Цървена звезда“ се отличи Снежана Богичевич с 24 точки и 5 борби. Ивана Катанич вкара 13 точки и направи 7 асистенции. В следващия си мач от турнира на 28 ноември „Монтана“ е домакин на „Будучност“ (Черна гора).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна