Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исканите имунитети - полемики и коментари

Станислав Владимиров в студиото на “Неделя 150“
Снимка: Светослава Кузманова

“Важно е да се подчертае, че искания имунитет е за същото онова разследване, за което ние вече от “Воля“ веднъж си дадохме имунитетите, в началото на мандата“, каза Пламен Христов от “Воля“ в предаването “Неделя 150“.

“Сега разследването ще стартира за трети път със същите доказателства от 2013 година“, допълни той.

“Банално би било, ако кажа, че това е някакъв вид политически натиск. Затова ми се иска да изтъкна само няколко факта. За две години никой не можа да намери какъвто и да било факт или съмнение, че депутат от “Воля“ е участвал в някаква корупционна схема. Друг факт е, че ние поискахме оставките на Симеонов и Каракачанов“, каза той.

“В края на следващата седмица при нас от “Воля“ на официално посещение идва Марин Льо Пен и делегация от нашето европейско семейство “Европа на нациите и свободата“ и явно някой си въобразява, че с тези действия може да ни дискредитира. Много са съвпаденията около започването за трети път на едно, прекратявано два пъти разследване“, посочи още той.

Депутатът от “БСП за България“ Станислав Владимиров също коментира темата:

“Обвиненията от страна на прокуратурата са за неща, които са извършени доста далеч назад във времето. Много е странно как точно сега е дошъл сигналът от колеги от ГЕРБ, точно срещу Елена Йончева. За Георги Михаилов също, той е народен представител вече над година и половина - как точно сега идва сигнал, че по времето, когато той е бил директор, са се случили нередни неща в болницата“, попита Станислав Владимиров от “БСП за България“ в предаването “Неделя 150“

Тома Биков от ГЕРБ аргументира внесения до прокуратурата сигнал срещу Елена Йончева:

“Преди два месеца ние дадохме пресконференция, в която съобщихме тези съмнителни отношения на г-жа Йончева с тази офшорна компания. Ние тогава сигнализирахме и призовахме прокуратурата да провери този случай, като не сме си позволявали нито да твърдим, че г-жа Йончева е откраднала нещо, нито че е прала пари, просто казахме, че там има съмнителни за нас обстоятелства“, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването “Неделя 150“.

“До тази информация достигна г-н Делян Добрев, който знаете, че е постоянно атакуван от Елена Йончева и мисля, че 3-4 дни преди тази пресконференция, той през Търговския регистър и на базата на официална информация му е направило впечатление, че г-жа Йончева участва с 5 000 лева в това съдружие. Нейните партньори участват с 350 хиляди лева. И в крайна сметка имат равно участие, равен дял, което ми се стори, по някакъв начин притеснително“, поясни Биков. 

Интервютата с Пламен Христов, Станислав Владимиров и Тома Биков можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна