Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българското посолство в Лондон отбеляза 100-годишнината от края на Първата световна война с изложба

Посолството на Република България в Лондон отбеляза 100-годишнината от края на Първата световна война с представяне на изложбата „Светът за българския воин“.

Изложбата бе открита от аташето по отбраната флотилен адмирал Коста Андреев. Той изтъкна факта, че противостоящи сили в определен исторически момент днес са съюзници и заедно свеждат глави пред всички загинали. Автор на изложбата е дългогодишинят журналист от Би Би Си Димитър Димитров, който представи третия том от поредицата негови книги „Светът за българския воин“. Точно този том е посветен на Първата световна война. На базата на водещи периодични издания от това време в страни като Франция, Германия, Англия и Австро-Унгария, както и на спомени и дневници на участници в боевете, се проследяват бойните действия на Българската армия срещу сръбски, англо-френски, гръцки, румънски и руски войски.

На събитието присъстваха членове на военно-дипломатическия корпус, дипломати, представители на български институции, българи, живеещи в Обединеното кралство и приятели на България.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от