Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежки форум за кариерно ориентиране стартира в Плевен

Общинският младежки парламент в Плевен организира дни на кариерното ориентиране. По време на форума „Бъдещето днес“ младите хора ще се срещнат с изявени личности от различни професии.

Ученици и студенти ще могат да зададат въпроси към изявени плевенчани от различни професии. Кариерното ориентиране събира млади хора, които са пред прага на избор.

Желяна Борисова от Младежкия парламент:

"Една много забавна и интересна инициатива за младите ученици и студенти, които все още не са се ориентирали с какво искат да се занимават в бъдеще. Инициативата ни е под форма кариерно ориентиране и се казва "Бъдещето днес", защото все пак ние сме бъдещето на България и трябва да знаем с какво може да подпомогнем държавата си. Поканили сме различни хора от различни професии, които ще дойдат и ще представят плюсовете и минусите на своята професия, защо са я избрали, с какво тя е допринесла към техния живот, какво те са получили вследствие от нея, какви качества се изискват. Имаме хора от много области: медицина, технологии. Имаме журналисти, преподаватели, учители, хора, които се занимават с по-модерните професии като трейдъри и програмисти, защото все пак това са най-търсените в момента неща", каза Борисова. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.