Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на 11 декември

"Емигрантски рай" – абсурдна комедия с много черен хумор

Снимка: http://sofiatheatre.eu

„Емигрантски рай“ от Димитър Динев е премиерното заглавие в афиша на Театър "София". Постановката  изследва поведението на няколко гастарбайтери след трагичната смърт на 41-годишния им приятел по време на работа на строителен обект в Австрия. Ще видите един спектакъл, в който има крайни екстатични състояния, бърз и всепоглъщащ ритъм, много страст, болка, мистика и абсурдни ситуации и черен хумор, обещава режисьорът Катя Петрова:

Заинтригува ме проблемът за емигрантството, от една страна, и от втора страна, как се чувства в наше време човекът, който е в емиграция, и дали ние, които сме в собствената си страна, не се чувстваме по някакъв начин емигранти. Целият спектакъл е решен като една абсурдна комедия, в която има много черен хумор. Нашата гледна точка е, че е по-добре да си създадем рай тук, в нашата страна. Иначе заглавието е с ироничен подтекст.

Тогава, когато човек се стъписва пред случилото се, когато е объркан и не знае какво да направи, или прави това, което не трябва. Когато се отключват и най-скритите ъгълчета на човешката душа, които самите герои не предполагат, че носят...  Постепенно се разкриват, готови са да приемат вината на другия заради общата участ и опитите за оцеляване. Това е нещо повече от обща участ. Това е жест на изкупление. След всичко случило се, те са свързани съдбовно и завинаги...

Премиерата на спектакъла "Емигрантски рай" е на 11 декември в Театър "София".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна