Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин и Тръмп ще разговарят над два часа на 1 декември

| обновено на 29.11.18 в 18:13
Срещата между двамата президенти е в рамките на Г-20
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Срещата между Владимир Путин и Доналд Тръмп е насрочена за 1 декември и ще продължи повече от два часа, съобщи РИА "Новости", като се позова на източник от една от делегациите.
Президентите на Русия и Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп ще разговарят на 1 декември по обед в кулоарите на срещата на Г-20 в Буенос Айрес. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като уточни, че информацията е потвърдена от Вашингтон.
Очаква се Тръмп и Путин да обсъдят напрегнатите напоследък двустранни отношения, въпроси на сигурността, контрола над въоръженията и регионалните конфликти, включително руско-украинския сблъсък в Черно море от края на миналата седмица.

Дмитрий Песков каза още, че в началото двамата президенти ще се срещнат за кратко на четири очи, след което ще има преговори между делегациите с продължителност около час. Мястото също е уточнено - известен луксозен хотел в аржентинската столица. Двамата лидери ще обсъдят двустранните отношения, въпросите на стратегическата сигурност и разоръжаването, регионалните конфликти. Очаква се да стане дума и за инцидента в неделя в Керченския пролив между бойни кораби на Русия и Украйна. Фокусът обаче ще бъде именно върху стратегическата сигурност на фона на обявеното от Вашингтон намерение да се оттегли от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. В края на октомври в Москва беше президентският съветник по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, който лично информира руската страна за решението на американски лидер. Предишната среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп беше през юли в Хелзинки.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени