Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Василев: Парното в града няма да спре нито преди Коледа, нито след празниците

Запорираха сметките на топлофикациите във Враца и в Плевен

| обновено на 14.12.18 в 14:02
Снимка: bulgargaz.bg

Потребителите в Плевен няма да останат без парно, въпреки запорираните сметки на топлофикацията в града. В момента се правят разчети в дружеството за справяне с проблема. Потърсен да коментира новината за запорираните сметки за “Топлофикация Плевен“ ЕАД, изпълнителният директор инж. Йордан Василев беше лаконичен:

"Не мога да коментирам нищо, защото нямам право да коментирам".

Все пак той уточни за "Хоризонт", че парното в града няма да спре нито преди Коледа, нито след празниците:

"Няма да останат без парно. Правим си разчети тук - ще видим какво ще правим. Не мога да давам повече изявления“.

Сметките на топлофикациите във Враца и в Плевен са запорирани заради дългове към "Булгаргаз". До дни това се очаква да стане и с парите на дружеството в Бургас.

В интервю за "Хоризонт" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов успокои, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре.

"Булгаргаз", освен на тези три топлофикационни дружества, доставя природен газ и на газоразпределителни дружества, големи индустриални консуматори и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките на всеки един клиент. Плащанията от всички клиенти ще гарантират една спокойна зима", каза той.

От своя страна председателят на Съвета на директорите на топлофикациите в Плевен и Враца Кремен Георгиев каза за "Хоризонт", че потребителите им няма останат без топлоподаване. Същевременно те ще продължат разговорите с "Булгаргаз" за постигане на споразумение за изплащане на задълженията.

От енергийния регулатор призоваха топлофикациите и "Булгаргаз" в кратки срокове да намерят решение на възникналите проблеми без да се засягат интересите на потребителите.

Няма да останат без парно и топла вода жителите на Бургас. Това увери изпълнителният директор на топлофикационното дружество Христин Илиев.

Той отказа да уточни защо фирмата е натрупала над 11 милиона лева дълг към “Булгаргаз“ и защо е спряла да погасява задълженията си.

Според Христин Илиев това са вътрешни проблеми, които няма да се отразят на абонатите.

Цялото интервю с Николай Павлов в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!