Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Междувременно БСП настоя за пълна информация за собствеността на дружеството "Юлен"

Борисов: Жирардели е световна величина за всеки туризъм

Снимка: БГНЕС

Обявеното от швейцареца Марк Жирардели, че притежава дружеството-концесионер на ски-зоната над Банско, премиерът Боюйко Борисов коментира с думите: "Хубаво е да имаш такива инвеститори", информира пресцентърът на МС.

Борисов твърди, че е разбрал за това вчера от медиите. "Това можеше да бъде направено преди много години, ако е така, защото безспорно Марк Жирардели е световна величина за всеки туризъм, за всеки куророт", заяви премиерът във Виена, където е за срещата ЕС-Африка.

Междувременно БСП настоя за пълна информация за собствеността на дружеството "Юлен", което е концесионер на най-големия ни ски-курорт Банско.

Заместник-председателят на парламентарната група на левицата Крум Зарков изрази съмнение, че ски шампионът Марк Жирардели е подставено лице:

"Настояваме за пълна информация относно собственика на "Юлен", кога го е придобил, срещу колко пари, какво му е отношението към концесията, към евентуални нарушения по тази концесия, за които се говори. Това, че българската икономика последователно и сигурно минава в ръцете на подставени лица, е факт, очевиден за всички, с изключение на правителството", каза Зарков.

Крум Зарков предупреди за последствията от досегашната политика на кабинета:

"Напълно възможно е да се осигури едно развитие на туризма ни, в това число зимния, в това число чрез строеж на лифтове, при спазване и опазване на природните ни паркове, но докато истинските контрагенти се крият зад подставени лица и офшорки и държавата се прави, че не го вижда, нито ще имаме лифтове, а скоро няма да имаме и планина".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна