Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгнаха трамваите по "Граф Игнатиев" в столицата

| обновено на 20.12.18 в 11:23
Снимка: БГНЕС

Трамвайното движение по ул. "Граф Игнатиев" в София беше възстановено днес. 

Кметът Йорданка Фандъкова уточни, че ремонтът на улицата продължава:

"Ще продължи работата по полагането на настилките, което също така затруднява движението и на пешеходците, но така или иначе навсякъде, където това е възможно, са премахнати оградите, за да може и магазините да работят предколедно, и хората да се движат по-свободно. Моля, само да се има предвид, че абсолютно е забранено движението по трамвайните релси, затова са сложени и ограничителите, включително и временните такива, за да не пострада някой", каза Фандъкова.

"Пешеходците трябва да бъдат внимателни и да не се движат по трамвайната линия", каза директорът на Дирекция "Сигурност" към Столичната община Красимир Димитров:

"Трамваите вървят безпрепятствено. Пробвахме с първия трамвай в 4.45 часа и останалите се движат по разписание. Пътниците са доволни, хората още не са свикнали, че вървят трамваи, те са безшумни, бавно вървят и затова има 12 човека, които сме разположили от двете страни на тротоарите и критичните места, там където преминава тротоарът от единия до другия край, за да можеме да предупреждаваме хората, да не стъпват на трамвайните релси. Имаме изнесен оперативен щаб, който е на ул. "Алабин" и ул. "Граф Игнатиев", който ще бъде през целия ден тук, с камери за видеонаблюдение, които са допълнително по трасето, така че да няма инциденти".

Инженер Иво Василев от столичния електротранспорт заяви:

"Проверката установява, че всичко е повече от перфектно, средно на 3 минути има трамвай във върха даже 2-3 минути. Имам един апел към пешеходците, въпреки че ние сме сложили ограничение от 20 км в час, което е според Наредбата и ще го спазваме, пешеходците ще трябва да са много внимателни да не отиват на трамвайното трасе. Те нямат работа там".

По столичната улица "Граф Игнатиев", която е в ремонт от началото на май, отново започват да се движат трамваите по линиите 10, 12 и 18.

В началото на ремонтните дейности се предвиждаше трамвайното движение по улица "Граф Игнатиев" да бъде възстановено на 2 октомври.

Още по темата чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна