Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото за ликвидация на застрахователната компания „Олимпик” в Кипър продължава да буксува

Днес бе последното за годината заседание в Окръжния съд в Никозия по иска за обявяване в ликвидация на застрахователната компания „Олимпик”. След повече от три месеца в съдебната зала делото още буксува в процедурни оспорвания и разяснения.

Днешното заседание бе деветото от началото на съдебното дело, което влезе в Окръжния съд в Никозия на 12 септември. На него се очакваше съдия Ангелос Давид да се произнесе по подадените допълнителни показания от адвокатката на кипърския Застрахователен надзор и възраженията, които има по тях адвокатката, представляваща заедно двамата клиенти на „Олимпик”, оспорващи процедурата по ликвидация. Поради късно подадени документи и в голям обем решението на съдията по тях бе отложено за следващо заседание.

За следващи заседания остава и преценката за бъдещия постоянен синдик на дружеството. Поради постъпили възражения предложеният за тази позиция сегашен временен синдик Павлос Накузи трябваше да представи допълнително документи, удостоверяващи неговото образование, квалификация и професионален опит в тази сфера.

Две изслушвания в парламента на Кипър по проблема с „Олимпик” се проведоха през септември и в края на ноември. Парламентарната комисия за контрол на разходите обсъди при закрити врата информация за лош контрол, упражняван от кипърския Застрахователен надзор, както и намирането на достатъчно средства за покриване на обезщетенията, които клиентите на компанията в Кипър и България трябва да получат.

За първи път, завършвайки днешното заседание, съдия Ангелос Давид не насрочи дата за следващото. Страните ще бъдат уведомени допълнително
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени