Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два милиона лева събра „Българската Коледа“ за месец

| обновено на 26.12.18 в 19:09
3
Група „Фондацията“, Графа и Михаела Филева на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ в Народния театър „Иван Вазов“.
Снимка: БТА

Два милиона лева достигна набраната сума за 16-ото издание на кампанията „Българската Коледа“ след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“.

Изпратени са 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, обявена от президента Румен Радев в края на ноември.

Дарения за благотворителната инициатива в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания могат да се правят целогодишно, се посочва в съобщението на прессекретариата на държавния глава.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които инициативата помага.

В социалните мрежи президентът благодари на всички, чиято съпричастност прави „Българската коледа“ възможна за децата с тежки заболявания и увреждания.

За 15 години в рамките на благотворителната инициатива на президента „Българската коледа“ са събрани 32 764 780 лв. За това време са подпомогнати над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Всяка година хиляди българи са съпричастни с каузата на благотворителната инициатива.

Анкета показа, че хората с готовност подкрепят подобни инициативи. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени