Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Камелия Кучер: Книгата “Дом“ е на края на моя житейски път

Авторката на книгата “Дом“ Камелия Кучер.
Снимка: Иван Русланов, БНР

Камелия Кучер е младата авторка, която наскоро преиздаде своята книга “Дом“, наложила се като една от обичните книги през годината. Тя е родена в Русия, майка й е рускиня, баща й е българин – живяла е в Испания, Швейцария, Франция.

Как се стигна до книгата “Дом“:

“Много правилен въпрос, защото “Дом“ е на края на един път, моят житейски път “, каза тя пред БНР.

“Аз пиша от малка. Дълги години това беше просто едно хоби. Даже, може би, един вид терапия, нужда“.

“В един момент историята се появи като вдъхновение, някак си от само себе си. Не съм я търсила специално и сядайки да пиша “Дом“, аз я написах по-скоро като едно откровение “, посочи тя в интервю за предаването “12+3“.

Защо избира темата за самотата и победите ни над нея в книгата:

“Може би защото това се потвърди от всичките писма, които получих от читателите. Винаги съм си мислела, че човек, колкото и да е обграден от хора, на първо място, винаги е сам. И е много хубаво, когато човек осъзнае това нещо и го приеме – не се страхува от самотата“.

Всичко се случва във Франция:

“Аз имам сантимент към Франция голям. Учих в Швейцария във Френската част“

Как сте стига до “Бизнес администрацията“:

“Когато завърших училище в Швейцария имах желание да следвам Философия, психология, литература – нещо, свързано с история дори, но моите родители, които са, така да се каже, бизнес ориентирани, прагматични хора тогава настояха“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.