Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият бизнесплан на ВиК-Хасково ще бъде представен през януари

Новият бизнесплан на ВиК-Хасково ще бъде представен през януари, заяви областният управител Станислав Дечев. В същото време според Федерацията на потребителите водата в Хасково не трябва да поскъпва заради замърсяването с уран.

ВиК-Хасково няма изготвен бизнес план, защото предлага кубик вода за 3,00 лева, но със завишени норми на уран и тя не е годна за ползване. Мнението изрази изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев: "Явно огромното им притеснение е, че заради хаоса с питейната вода в Хасково, защото такова чудо няма никъде в страната, вкарвайки един нов бизнес план в КЕВР, както други 20 оператори, те би трябвало да дадат обяснение защо предлагат нова цена на водата".

Според техни изследвания, Алфа-активността на водата в Хасково е завишена над шест пъти. Затова от Федерацията на потребителите предлагат на КЕВР: "Да се намали цената на питейната вода в Хасково, Симеоновград, Първомай, както и във всяка друга община, в която местните ВиК оператори я доставят на своите абонати с лошо качество, най-вече Афла-активност, манган, арсен и други вредни за здравето на потребителите радиоактивни елементи".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Нивото на язовир "Студена" се покачва

публикувано на 20.02.20 в 11:25