Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милка Манева за сребърния си олимпийски медал и спортната 2018-а

Милка Манева получи през юни олимпийския медал в НСА по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.
Снимка: БГНЕС

През 2018 година Милка Манева най-накрая се докосна до сребърния си медал от Олимпиадата в Лондон през 2012 г., отличие, което тя завоюва в категория до 63 кг във вдигането на тежести при жените.

На турнира в Лондон тя завърши на пето място. В последствие три състезателки преди българката бяха уличени за злоупотреба на забранени вещества. Така се стигна до закъснелия, но заслужен медал.

“Аз смело мога да кажа, че изпращам една много добра година, ползотворна, щастлива, разбира се имаше и отрицателни неща, но като цяло една много добра година си отминава за мен“, каза тя пред БНР относно личната си равносметка за 2018 г.

“След толкова много чакане (медалът) вече наистина е при мен. Просто нещо, което го близо чакахме 4 години, най-накрая дойде“, каза тя в интервю за предаването “Хоризонт за вас“.

Успешна ли беше годината за българския спорт:

“Всички виждаме и знаем, че спортът не е това, което на нас ни се иска. Много малко медали, всеки иска едно добро представяне“. “Имаме медали все пак, добри надежди имаме, бъдещи още медали, които могат да спечелят, но като цяло не е това, което им се иска на доста хора“, каза тя.

Къде е причината:

“Едва ли аз съм човекът, който може да каже, но те са много нещата“, каза тя и допълни “проблемите са много наистина, от това, че младежта се е отдръпнала от спорта, масов спор, поне по моето виждане в малкия ми град, в който живея. Няма го масовия спорт“.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна