Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медийният гуру на Макрон подава оставка

Френският президент Еманюел Макрон се разделя с главтия автор на речите му.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният автор на речите и основен медиен съветник на Еманюел Макрон ще напусне екипа на френския президент в края на месеца, предаде БГНЕС.

Силван Форт, експерт по оперна музика, който някога ръководеше своя собствена PR агенция, заяви пред АФП, че напуска поради семейни причини.

Той бе ключов член на екипа за кампании на Макрон от 2016 г., който помогна на 41-годишния президент да реализира неочакваното си издигане на върха на властта в Париж.

След избирането на Макрон през май 2017 г. Форт се присъедини към президентския щаб като автор на речи, но пое по-голяма отговорност като медиен съветник през юли, след като се трябваше да се дават отговори на въпроси, свързани със скандал с бивш бодигард.

„След две и половина години на непрекъсната работа за кандидата и след това за нашия президент, аз искам да преследвам други професионални и лични проекти, и преди всичко да дам повече време на семейството си“, каза 46-годишният Форт.

„Разбирането на Еманюел Макрон за държавата и пълният му ангажимент към Франция са това, от което страната се нуждае в тези моменти на съмнение за нашата колективна съдба“, добави Форт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна