Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бивш учител с обвинения за стрелба в новогодишната нощ

Прокуратурата в Плевен повдига две обвинения на 66-годишен мъж. Той стреля срещу библиотеката в новогодишната нощ. Наложена е парична гаранция в размер на 1000 лева.

Няма пострадали при стрелбата. Повдигнатото обвинение на 66-годишния бивш учител по английски език е за нанесени материални щети. Унищожени са витринни стъкла, входната врата и табелата на библиотеката. Още от Нанка Рачева - говорител на прокуратурата:

"Извършителят няма регистрирани криминални прояви до момента, не е осъждан и е със сравнително добро име в обществото. Стрелбата е извършена със законно притежавано огнестрелно оръжие. При извършеното претърсване в дома, обитаван от 66-годишния мъж, са намерени и иззети около 700 броя незаконно притежавани патрона. Направил е пълни самопризнания, а като мотив за стрелбата е посочил настъпването на Новата година и използваните и от други лица в този момент пиротехнически изделия. На същия предстои да бъде назначена психиатрична експертиза. Предстои извършителят да бъде привлечен като обвиняем и за престъпление във връзка с незаконно притежаваните от него боеприпаси".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени