Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 110 000 пасажери са засегнати от протестите по летищата в Германия днес

| обновено на 10.01.19 в 07:37
Снимка: БГНЕС

Предупредителна стачка на три големи летища в Германия предизвика отново проблеми във въздушния трафик. Над 110 000 пасажери са засегнати от протеста на персонала по сигурността на летищата в Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт. Весела Владкова обобщава.

Над 600 полета от планираните 1000 от и до трите летища са отменени. От българското външно министерство предупреждават препоръчват на българските граждани, които планират пътуване до тези дестинации, предварително да се свържат с авиокомпанията за актуална информация. 

Стачката е организирана от най-големия синдикат в Германия, „Верди“. Това е вторият протест за тази седмица, след като в понеделник стачкуваха служителите по сигурността на двете летища в столицата Берлин. Профсъюзът представлява 23 хиляди служители и настоява заплащането на час да се увеличи от сегашните 17 евро на 20 евро. Представители на бранша критикуват синдиката, определяйки стачката за неуместна, пагубна за имиджа на Германия и прекалено скъпа заради причинените финансови загуби


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени