Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През август ще бъде отворен буферният паркинг на метростанция "Васил Левски"

Снимка: БГНЕС

В средата на август ще бъде отворен буферният паркинг на метростанция "Васил Левски" в София. Той ще бъде с капацитет от 193 места. Близо 2 милиона ще струва на Центъра за градска мобилност довършването на буферния паркинг, посочи изпълнителният директор Христиан Петров:

"Този паркинг ще функционира като нашите други буферни паркинги - този, който е на "Джеймс Баучър", двата на "Бели Дунав", този, който е на "Цариградско шосе". Всеки човек, който е осъществил пътуване с метрото, той може да го ползва като буферен паркинг, тоест да си остави колата напълно безплатно. Въпросът е, че трябва да покаже, че наистина е извършил пътуване с метрото. Сутринта може да дойде дотук, да остави колата, да ползва метрото, да си свърши работата, която е нужна, и вечерта да си тръгне с нея. Това ще му струва 0.00 лева, ако се ползва от услугата "Паркинг райд".

В рамките на тази година ще започне довършването на буферния паркинг на Централна гара и на наземния паркинг в район "Надежда". Два милиона лева ще инвестира Центърът за градска мобилност за ремонт на тротоари до края на годината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!