Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фабрегас подписа договор с Монако

Сеск Фабрегас
Снимка: БТА

Бившият полузащитник на Челси Сеск Фабрегас премина в закъсалия тим на Монако, съобщи близък източник до сделката за AFP. Испанецът сложи подписа си върху контракт за три години и половина с ,,монегаските“, след като премина медицински прегледи по-рано през деня, като трансферът означава, че Фабрегас ще се събере отново с наставника на Монако Тиери Анри. Двамата бяха бивши съотборници в Арсенал.

Източникът добави, че Челси ще получи пари за Фабрегас на база представянето му в отбора от Княжеството. Това рязко контрастира с първоначалните информации, според които Монако вече е заплатил на ,,сините“ 10 млн. евро за играча. Фабрегас може да дебютира за новия си клуб в гостуването на ,,монегаските“ на Марсилия в двубой от Лига 1 в неделя. Испанецът бе съотборник на Анри в Арсенал в началото на своята професионална кариера, между 2003 и 2007, като двамата имат и един и същ агент в лицето на Дарън Дайн.

31-годишният футболист направи същото, което стори Анри по-рано, като премина в Барселона, преди да се върне в Англия и да облече екипа на Челси през 2014. След две титли на Премиършип със ,,сините“ той загуби своето титулярно място през настоящия сезон под ръководството на мениджъра Маурицио Сари. Фабрегас се сбогува с Челси и феновете на тима по време на победата с 2:0 над Нотингам в третия кръг за ФА Къп в събота, като пропусна да се разпише от дузпа


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна